تغذیه
به این دلایل نباید در مصرف شیرینی زیاده روی کنید!
شیرینی در دنیای امروز دیگر آن مفهوم سنتی را ندارد. امروزه طیف گسترده ای از کربوهیدرات ها مثل بیسکوییت ها، شکلات ها، آبنبات ها، کیک ها، کلوچه ها، پاستیل ها و … در بازار وجود دارند که همگی شیرینی محسوب می شوند و اکثر افراد از کودکان گرفته تا سالمندان به آنها علاقه و تمایل دارند.
زیاده روی در مصرف شیرینی ممکن است مزاج بدن را به سمت سودایی شدن سوق دهد. این حالت می تواند باعث بروز علائمی مثل اضطراب، افسردگی و مشکلات پوستی مانند خشکی و تیرگی شود.
مهمترین مضرات مصرف زیاد شیرینی ها
- افزایش وزن و تجمع مواد زائد (اخلاط فاسد): مصرف زیاد شیرینی منجر به تجمع چربی ها و مواد زائد در بدن می شود که از دیدگاه طب سنتی به معنای افزایش اخلاط فاسد است. این حالت می تواند منجر به چاقی، خستگی مفرط و کاهش انرژی شود.
- تضعیف معده و هضم دشوار: شیرینی ها به ویژه اگر سنگین یا مصنوعی باشند، معده را ضعیف کرده و هضم را دشوار می کنند. این موضوع باعث بروز مشکلاتی مثل بی اشتهایی، احساس سنگینی بعد از غذا و ترش کردن می شود.
- تولید بلغم زیاد: مصرف شیرینی بیش از حد باعث افزایش رطوبت و تولید بلغم در بدن می شود. این حالت می تواند منجر به احساس سنگینی، خستگی، کندی ذهن و مشکلات گوارشی مانند نفخ و سوء هاضمه شود.
- ایجاد سودا در بدن: زیاده روی در مصرف شیرینی ممکن است مزاج بدن را به سمت سودایی شدن سوق دهد. این حالت می تواند باعث بروز علائمی مثل اضطراب، افسردگی، وسواس و مشکلات پوستی مانند خشکی و تیرگی شود.
- ضعف کبد: از نظر طبی، کبد وظیفه اصلی تصفیه و هضم غذاها را دارد. مصرف زیاد شیرینی ها باعث ایجاد بار اضافی روی کبد می شود و ممکن است عملکرد آن را مختل کند که می تواند به بروز مشکلاتی مثل کبد چرب، خارش پوست و زردی منجر شود.