سلامت

با مصرف این ویتامین‌ ها پیری را پس بزنید!

پیری بخشی از زندگی است، ولی با رعایت شیوه زندگی سالم، کاهش وزن، فعالیت بدنی منظم و تغذیه سالم می‌ توان به نهایت سلامت جسم و روان در این دوران دست یافت.

مهمترین مواد غذایی که خاصیت ضد پیری دارند

پروتئین

پروتئین در حفظ و ایجاد حجم عضلات نقش اساسی دارد. علاوه بر این، پروتئین در تمام سلول‌های بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد و در رشد مو، ناخن، پوست و سلامت سیستم ایمنی نیز تاثیرگذار است.

بعد از ۴۰ سالگی به طور متوسط سالانه یک تا دو درصد از حجم عضلات به صورت طبیعی کاسته شده و در یک دوره ۱۵ تا ۲۰ ساله موجب ضعف عمومی بدن و آسیب‌ پذیری در برابر انواع بیماری‌ ها می‌ شود.

اسید چرب امگا ۳

اسیدهای چرب امگا ۳ در عملکرد سایر اندام‌ های بدن نقش دارند. رژیم غذایی حاوی اسیدچرب امگا ۳، مانع از تحلیل مغز و بیماری آلزایمر می‌ شود.

اسید چرب امگا ۳ اختلالات خواب را از بین می‌ برد. اسیدهای چرب امگا ۳ باعث کاهش التهاب و رفع افسردگی می‌ شوند.

 ویتامین A

این ویتامین محلول در چربی و یک آنتی‌ اکسیدان بسیار قوی است. ویتامین A رطوبت پوست را افزایش داده و انعطاف‌ پذیری پوست را افزایش می‌ دهد. سیب زمینی، کدو تنبل، انواع کلم، اسفناج، نخود فرنگی، خرمالو، هویج، فلفل، زردآلو، انبه، تخم مرغ و کره حاوی این ویتامین هستند.

ویتامین C

ویتامین C یا اسیداسکوربیک یک ماده مغذی محلول در آب با خاصیت آنتی‌ اکسیدانی است. این ویتامین برای تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از پوست و مو ضروری است. مرکبات، گوجه فرنگی، کدو حلوایی، انواع کلم، اسفناج، خربزه و طالبی، شلغم، فلفل دلمه‌ ای، آناناس، نخود فرنگی و کیوی سرشار از ویتامین C هستند.

کلاژن

مصرف کلاژن همراه با فعالیت بدنی موجب کندی از دست رفتن عضلات و تسریع چربی‌ سوزی می‌ شود. این ماده خاصیت کششی پوست را در زنان میانسال بهبود می‌ بخشد و درد مفاصل را کاهش می‌ دهد. کلاژن در اغلب محصولات گوشتی یافت می‌ شود.

ویتامین E

ویتامین E یک ماده مغذی محلول در چربی است که عملکرد آنتی‌ اکسیدانی دارد و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌ کند. اسفناج، بادام، دانه آفتابگردان، میگو، روغن زیتون، ماهی، کلم بروکلی، کدو حلوایی، بادام زمینی، شلغم، چغندر، خرمالو، کیوی و مارچوبه، مهمترین منابع ویتامین E هستند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا