فقر آهن بدن با این مواد غذایی جبران می شود!
وقتی با احساس خستگی، بی حالی یا ضعف به پزشک مراجعه می کنید، اغلب سطح آهن خون شما را بررسی می کنند؛ به این دلیل که وقتی بدن آهن کافی دریافت نمی کند، گلبول های قرمز کوچک تر می شوند، به این معنی که خون قادر به حمل مقدار منظم اکسیژن از ریه ها به سایر قسمت های بدن نخواهد بود. این اتفاق معمولاً منجر به کم خونی یا فقر آهن می شود و علائمی چون خستگی و ضعف را در بر دارد.
این مواد غذایی کمبود آهن بدن را تامین می کنند
زردآلو خشک
زردآلوی خشک منبع خیلی خوبی از آهن است. این خوراکی مقوی هم چنین حاوی ویتامین C است و به جذب بهتر آهن کمک می کند. یک فنجان زردآلوی خشک حاوی ۳٫۵ میلی گرم آهن و مقادیر قابل توجهی فیبر، پتاسیم و بتاکاروتن است.
لوبیا سیاه
لوبیا سیاه یکی از سالم ترین مواد غذایی گیاهی است که می توانید به رژیم خود اضافه کنید. لوبیا سیاه نه تنها سرشار از آهن است، بلکه تقریباً ۱۰ گرم پروتئین و ۷ گرم فیبر در هر وعده فراهم می کند.
اسفناج
این سبزی پر فایده سرشار از آهن است و در هر ۱۰ گرم آن، ۱۲ میلی گرم آهن وجود دارد. مصرف یک وعده (نصف فنجان) اسفناج پخته شده حدود ۳ و نیم میلی گرم آهن گیاهی به بدن می رساند. اسفناج هم چنین مقادیر مناسبی پروتئین، پتاسیم، کلسیم و ویتامین K در خود دارد. بهتر است اسفناج را همراه مرکبات مصرف کنید تا آهن آن بیشتر و بهتر جذب بدن شود.
شکلات تلخ
هر ۱۰۰ گرم شکلات تلخِ ۶۰ درصد، ۳.۶ میلی گرم آهن به بدن می رساند این میزان برای مردان، حدود ۴۵ درصد از آهن موردنیاز روزانه و برای زنان حدود ۲۰ درصد نیاز روزانه به آهن را تأمین می کند.
کلم بروکلی
کلم بروکلی جزو سبزیجات مغذی است. یک پیمانه (۱۵۶ گرم) کلم بروکلی پخته شده حاوی ۱ میلی گرم آهن است که ۶ درصد از نیاز هر روز ما به آهن را پاسخگو است. همچنین کلم بروکلی در خود ویتامین C دارد که به بدن کمک می کند آهن را بهتر جذب کند.
ماهی
ماهی یک ماده بسیار مغذی است و گونه های خاصی از آن مانند ماهی تن، قزلآلا و ساردین سرشار از آهن هستند. یک وعده (۸۵ گرم) کنسرو ماهی تن حاوی حدود ۱.۴ میلی گرم آهن است که تقریباً ۸ درصد از نیاز روزانه بدن به آهن را فراهم می کند. ماهی همچنین سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است و در ارتقای سلامت قلب و مغز، تقویت عملکرد ایمنی و روند رشد اثر مثبتی دارد.
گوشت قرمز
یک وعده (۱۰۰ گرم) گوشت چرخ کرده حاوی ۲.۷ میلی گرم آهن است که ۱۵ درصد از نیاز روزانه ما به آهن را شامل می شود. بررسی ها نشان می دهد کمبود آهن در افرادی که به طور منظم گوشت، مرغ و ماهی می خورند کمتر است. گوشت قرمز هم چنین سرشار از پروتئین، روی، سلنیوم و ویتامین های گروه B است.
کنجد
یک فنجان کنجد تقریباً ۳۰ درصد از نیاز روزانه بدن به آهن را همراه با پروتئین، فیبر، پتاسیم و سلنیوم موجود در خود برطرف میکند. کنجد برشته به دلیل طعم متفاوتی که دارد، اغلب در تهیه سالاد، کیک ها و انواع نان ها مورد استفاده قرار می گیرد.