این غذاها حریف واقعی آرتروز هستند!

تغذیه در بیماری آرتروز مانند همه بیماری های دیگر اهمیت زیادی دارد و نمی توان این اصل را کتمان کرد. برای اینکه بتوانید مفاصلتان را تقویت کنید، قدرت دفاعی بدنتان را بالا ببرید و با التهاب ها مقابله کنید باید چند اصل تغذیه ای درست را رعایت کنید.
فهرست مطلب
ویتامین های ضروری را فرموش نکنید
آرتروز بیماری مفاصل است یا اگر بخواهیم دقیق تر بگوییم مشکل غضروف هاست. در واقع این بیماری متابولیسم استخوانی را به هم می زند. برای همین هم باید هر آنچه باعث تقویت استخوان ها می شود را عزیز دانست.
برای کسی که با مشکل آرتروز مواجه است کلسیم ارزش بالایی دارد. زمانی که کلسیم با ویتامین C همراه می شود می تواند دردهای آرتروز زانو و پا را تسکین دهد.
بدون شک ماست و پنیر به خصوص پنیر تهیه شده از شیر بز می تواند کمک کننده باشد. اما با این حال ماهی ساردین، بادام، کشمش، خانواده کلم ها مانند کلم بروکسل، بروکلی، کلم چینی، کلم برگ و غیره و برخی از آب های معدنی نیز منبع کلسیم هستند.
چربی های خوب برای التهاب های بد
با وجود اینکه برخی از چربی ها مسئول اصلی بروز التهاب در بدن هستند اما با این وجود چربی های مفید دیگری هم هستند که به جنگ التهاب ها می روند. برای این کار باید یک تعادل درست بین امگا ۶ها و امگا ۳ بدنتان ایجاد کنید. کار چندان سختی نیست. برای آشپزی از روغن زیتون استفاده کنید و برای چاشنی غذاها از روغن کلزا. تا جایی که می توانید مصرف چربی های اشباع شده مانند کره، محصولات لبنی پر چرب، گوشت های چرب را کاهش داده و ماهی های چرب سرشار از امگا ۳ میل کنید. امگا ۳ها در ماهی هایی مانند ماهی ساردین، تن، ماهی آزاد، ماکرو و غیره وجود دارد.
وزن خود را مدیریت کنید
مفاصل و به ویژه پاها و زانوها بیشترین آسیب را از اضافه وزن و چاقی می بینند. باید بدانید که با هر یک کیلو وزن اضافه پاهای ما ۵ کیلو وزن بیشتری تحمل می کنند. این بار اضافی نیز باعث سرعت گرفتن تخریب غضروف ها می شوند و این گونه می شود که هنگام راه رفتن احساس درد می کنید. اگر اضافه وزن دارید حتما به فکر کاهش وزن باشید.
ازمصرف میوه ها و سبزیجات غافل نشوید
سبزیجات و میوه ها ویتامین ها و مواد معدنی لازم برای سلامت استخوان ها را تامین می کنند. اما مصرف میوه و سبزیجات یک خاصیت خوب دیگری هم دارد: وجود آنتی اکسیدان ها. آنتی اکسیدان ها باعث خنثی شدن رادیکال های آزاد می شود. این مولکولهای موذی به سلول ها آسیب می رسانند و باعث بروز پیری زود هنگام آنها می شوند.
یعنی باید ویتامین C، ویتامین E، کاروتنوئیدها و پولی فنول های زیادی دریافت کنید. این آنتی اکسیدان ها در میوه ها، سبزیجات، حبوبات، دانهها و مغزهای روغنی وجود دارد. برای جذب آنتی اکسیدان میوه ها، میوه هایی مانند توت فرنگی، مورد صحرایی، تمشک، شاه توت، گیلاس، انگور فرنگی سیاه، آلو، کیوی، آناناس و خرما مناسب هستند.




