گوشت سفید در مقابل گوشت تیره: آیا یکی واقعا سالم تر از دیگری است؟
از مرغ گرفته تا بوقلمون، مرغ یکی از همه کاره ترین (و خوشمزه ترین!) انواع گوشت است. همچنین یک منبع عالی از پروتئین است، و آن را در بسیاری از دستور العمل ها و غذاها مرغ را به عنوان یک عنصر اصلی تبدیل می کند. با این حال، ممکن است در مورد تفاوت بین گوشت سفید و گوشت تیره تعجب کنید و اینکه آیا یکی از آنها سالم تر از دیگری است. برای فهمیدن این موضوع، با ما همراه شوید.
گوشت سفید کدام قسمت هاست؟
هم در بوقلمون و هم در مرغ،گوشت سفید در درجه اول از سینه و بال ها می آید. گوشت سفید بیشتر از فیبرهای ماهیچه ای سفید تشکیل شده است که پرنده از آن برای حرکات سریع استفاده می کند.
گوشت تیره کدام قسمت هاست؟
گوشت تیره به پاها اطلاق می شود که شامل ران ها می شود. حاوی 50 درصد بافت گوشت قرمز است که برای حرکاتی مانند ایستادن استفاده می شود.
تفاوت بین گوشت سفید و گوشت تیره چیست؟
از آنجایی که گوشت سفید و گوشت تیره از قسمت های مختلف می آیند، ویژگی های متفاوتی دارند. در اینجا نحوه مقایسه آنها آمده است:
رنگ
تفاوت رنگ بین گوشت سفید و گوشت تیره به دلیل میوگلوبین است، یک پروتئین حاوی آهن که به گوشت رنگ قرمز ارغوانی می دهد. گوشت سفید حاوی مقادیر کمی میوگلوبین است که در نتیجه رنگ آن روشن است. از سوی دیگر، گوشت تیره دارای سطوح بالاتری از میوگلوبین است که در نتیجه رنگ آن قهوه ای مایل به صورتی است.
طعم و مزه
گوشت سفید طعم ملایمی دارد. در مقابل، گوشت تیره طعم غنی تر و شدیدتری دارد. این طعم فوق العاده آبدار به دلیل محتوای چربی بالای آن است (در ادامه در مورد آن بیشتر توضیح خواهیم داد).
بافت
گوشت سفید معمولاً لاغرتر و سفت تر است. همچنین دارای بافت خشک تر است که باعث می شود در اثر پختن بیش از حد خشک شود. گوشت تیره دارای بافت لطیف تر و آبدارتری است که باز هم به دلیل محتوای چربی بالای آن است.
آیا گوشت سفید سالم تر از گوشت تیره است؟
اینکه آیا گوشت سفید سالم تر از گوشت تیره است یا خیر، بستگی به نیاز شما دارد. این شامل اهداف سلامتی شما و ویژگی های تغذیه ای است که در رژیم کلی شما قرار می گیرد.
گوشت سفید اغلب در زمینه های خاصی سالم تر تلقی می شود، زیرا کالری کمتری نسبت به گوشت تیره دارد و چربی اشباع شده کمتری دارد. اگر نیاز دارید یا می خواهید کلسترول یا چربی دریافتی خود را مدیریت کنید، می تواند مفید باشد. گوشت سفید منبع خوبی از پروتئین بدون چربی است و برای کسانی که روی وعده های غذایی کم چرب و پر پروتئین تمرکز می کنند، ایده آل است.
در مورد محتوای ریز مغذی ها؟ این بستگی به نوع مرغ دارد، اما اجازه دهید به عنوان مثال به مرغ نگاه کنیم. در حدود 100 گرم (حدود ¾ فنجان تکه های خرد شده) سینه مرغ بدون پوست و بدون استخوان آب پز یعنی گوشت سفید 241 میلی گرم فسفر، 343 میلی گرم پتاسیم و کمتر از 1 میلی گرم آهن و روی در هر کدام پیدا خواهید کرد. به همان میزان پوست پخته شده روی ران مرغ یعنی گوشت تیره – حاوی 130 میلی گرم فسفر، 161 میلی گرم پتاسیم، 1 میلی گرم آهن و کمتر از 1 میلی گرم روی است.
اگر چه گوشت سفید حاوی فسفر و پتاسیم بیشتری است، اما این تفاوت ها در زمینه رژیم غذایی شما ناچیز است. با در نظر گرفتن این موضوع، از نظر سطوح ریز مغذی ها، گوشت سفید لزوماً برتر نیست.
آیا گوشت تیره بهتر از گوشت سفید است؟
از نظر تغذیه، گوشت تیره مزایای عمده ای نسبت به گوشت سفید ندارد. شما ممکن است مقدار بیشتری ویتامین B12 در گوشت تیره دریافت کنید، اما این تفاوت واقعاً کم است. اگر ویتامین B12 شما کم است، بهتر است روی منابع دیگر آن مانند صدف، ماهی آزاد یا ماهی تن تمرکز کنید. گوشت تیره نیز سطوح کمی بالاتر از آهن، روی و ویتامین B6 دارد اما باز هم، این تفاوت جزئی است.
در بخش طعم، مزایایی برای انتخاب گوشت تیره وجود دارد. آبدار بودن و لطافت بیشتر ممکن است آن را برای برخی لذت بخش تر کند، که می تواند تجربه کلی غذا خوردن و رضایت را افزایش دهد.
کدام یک را باید انتخاب کنید؟
اگر بین گوشت سفید و گوشت تیره گیر کرده اید، در اینجا چند فاکتور وجود دارد که باید در نظر بگیرید.
تغذیه
از نظر تغذیه، تفاوت بین گوشت سفید و تیره با در نظر گرفتن یک رژیم غذایی متعادل، نسبتاً کم است. تفاوت های اصلی به محتوای چربی، تعداد کالری و سطوح ریز مغذی ها برمی گردد. گوشت سفید کالری کمتری دارد، در حالی که گوشت تیره دارای سطوح کمی بالاتر از ویتامین ها و مواد معدنی خاص است. هر دو نیز مقادیر مساوی پروتئین دارند.
باز هم، انتخاب بهینه به ترجیحات فردی و نیازهای تغذیه ای شما بستگی دارد. اگر مراقب مصرف چربی یا مدیریت کلسترول هستید، گوشت سفید ممکن است انتخاب بهتری باشد. از سوی دیگر، اگر می خواهید مصرف آهن خود را افزایش دهید، گوشت تیره می تواند گزینه خوبی باشد.
اما توجه داشته باشید: هنگام در نظر گرفتن سهم تغذیه ای گوشت سفید در مقابل گوشت تیره در رژیم غذایی خود، به خاطر داشته باشید که این یک ویژگی ثابت نیست. همچنین بستگی به نحوه تهیه گوشت و نحوه سرو آن دارد. به جای تمرکز بر یک وعده غذایی یا تکه گوشت، به نحوه تناسب آن با الگوی غذایی کلی خود توجه کنید. هم گوشت سفید و هم گوشت تیره می تواند بخشی از یک رژیم غذایی متعادل باشد.
طعم و بافت
اگر به دنبال گوشتی هستید که ادویه ها در آن بدرخشند، سراغ گوشت سفید بروید. طعم سبک و تا حدودی ملایم به عنوان بوم عالی برای سایر مواد است. همچنین، اگر غذاهای کمتر چرب را ترجیح می دهید، استفاده از گوشت سفید مانند سینه مرغ بدون پوست ممکن است مناسب باشد.
از طرف دیگر، اگر پروتئین آبدار و خوش طعم تر می خواهید، گوشت تیره را انتخاب کنید. محتوای چربی بالا باعث می شود دستور غذا رضایت بخش و آرامش بخش باشد. همچنین طعم فوری را فراهم می کند، بنابراین در صورت نیاز می توانید به راحتی از سایر مواد طعم دهنده استفاده کنید.
نتیجه
به طور کلی، هر دو نوع گوشت می توانند در یک رژیم غذایی سالم قرار گیرند. غذا برای لذت بردن است. چه گوشت سفید یا تیره، مهم ترین مورد این است که تعادل و لذت را در وعده های غذایی خود پیدا کنید.