تغذیه

کبد چرب دارید: آیا می‌ توانید زرده تخم‌ مرغ را هم بخورید؟

البته که خیلی از مردم از تخم مرغ برای پختن کیک و بیسکوییت و پنکیک و … هم استفاده می‌کنند و فقط در پخت غذا کاربرد ندارد. با این حال افزایش سرانه ۳ کیلویی مصرف آن با وجود قیمت بالای آن جای خوشحالی دارد.

افرادی که کبد چرب دارند، در مصرف سفیده آن که پروتئین خالص است، صد درصد آزاد هستند اما برای مصرف کل تخم مرغ بهتر است با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت داشته باشند.

چه تعداد تخم مرغ بخوریم؟

تا چند سال پیش توصیه پزشکان و مقاله‌ های علمی این بود که مصرف تخم مرغ به دلیل کلسترول بالای آن باید کنترل‌ شده باشد اما اکنون گفته می‌ شود حتی افراد دارای بیماری‌ های زمینه‌ ای مثل چربی خون بالا و فشار خون بالا هم می‌ توانند آن را زیر نظر پزشک و یا متخصص تغذیه مصرف کنند.

بزرگسالان سالم که مشکلاتی مثل کبد چرب، چربی خون بالا و بیماری‌ های قلبی و عروقی ندارند، می‌ توانند روزانه تا ۲ تخم مرغ بدون نگرانی مصرف کنند. کودکان هم روزانه تا یک تخم مرغ می‌ توانند مصرف کنند. افراد دارای بیماری‌ های قلبی و عروقی هم زیر نظر متخصص تغذیه می‌ توانند این ماده غذایی را به صورت کنترل‌ شده مصرف کنند.

چرا تخم مرغ به عنوان یک ماده غذایی کامل شناخته می‌ شود؟

تخم مرغ، یک منبع پروتئینی خیلی خوب محسوب می‌ شود که مورد علاقه ما ایرانی‌ ها هم هست. تخم مرغ تنها حاوی پروتئین نیست؛ این غذا غنی از انواع ویتامین‌ ها و مواد معدنی است و چربی‌ ای هم که دارد، برای افراد سالم هیچ مشکلی ایجاد نمی‌ کند. افرادی هم که مبتلا به بیماری‌ مثل کبد چرب یا فشار خون بالا هستند، اگر رژیم غذایی خود را زیر نظر یک مشاور تغذیه پیش ببرند، بهتر است. افرادی که کبد چرب دارند، در مصرف سفیده آن که پروتئین خالص است، صد درصد آزاد هستند اما برای مصرف کل تخم مرغ بهتر است با یک پزشک یا متخصص تغذیه مشورت داشته باشند.

تخم مرغ را به طور کامل حذف نکنید

هر عدد تخم مرغ ۶ تا ۷ گرم پروتئین و ۵ تا ۶ گرم چربی دارد که یک‌ سوم این چربی‌ ها اشباع و دو سوم آن غیر اشباع است. چربی‌ های اشباع معمولاً از منابع حیوانی مانند گوشت، کره و پنیر به دست می‌ آیند و مثل کَره در دمای اتاق به حالت جامد در می‌ آیند. مصرف زیاد این نوع چربی خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی را به دنبال دارد. چربی‌ های غیر اشباع اما معمولاً از منابع گیاهی به دست می‌ آیند و در دمای اتاق مایع هستند. مثل روغن زیتون، روغن آووکادو، روغن آفتابگردان … . این چربی‌ها برای سلامتی مفیدترند و می‌ توانند به کاهش کلسترول بد کمک کنند.

متخصصان تغذیه و پزشکان تاکید می‌ کنند که تخم مرغ نباید از رژیم غذایی هیچ فردی حذف شود. حتی اگر مبتلا به یک بیماری هستند. اما لازم است که آن را کنترل‌ شده و آگاهانه مصرف کنند. مثلا افرادی که دیابت، فشار خون بالا یا بیماری قلبی دارند مصرف یک عدد تخم مرغ در هفته برایشان توصیه می‌ شود.

توصیه هم این است که تخم مرغ را به صورت آب‌ پز مصرف کنند. البته مصرف تخم مرغ به شکل نیمرو و املت هم برای این افراد مشکلی ندارد. به شرطی که روش پخت سالم را رعایت کنند. مثلا برای درست کردن نیمرو از روغن‌ های سالم مثل روغن زیتون استفاده کنند یا اگر از چربی‌ های اشباع مثل کره استفاده می‌ کنند، باید خیلی کم باشد.

مطالب مرتبط

دکمه بازگشت به بالا