تغذیه

چرا کدو حلوایی را در رژیم غذایی خود جای دهید!

با توجه به اینکه کدو تنبل یکی از بزرگترین منابع ویتامین A است و همچنین غنی از آنتی‌ اکسیدان‌ ها و مواد مغذی دیگر مانند فیبر می‌ باشد، مزایای کدو تنبل شامل قابلیت حمایت از سلامت پوست و چشم، حفظ سطح فشار خون در حالت سالم و حتی مبارزه با برخی انواع سرطان است.

کنترل وزن

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه و جامعه، کدو تنبل یک غذای کم کالری و غنی از مواد مغذی است که می تواند به کنترل وزن کمک کند. محتوای آب و فیبر بالای آن باعث احساس سیری می شود که ممکن است باعث کاهش کالری دریافتی کلی شود. علاوه بر این، تحقیقات منتشر شده در سال ۲۰۱۸ همچنین نشان داد که عصاره کدو تنبل می تواند بافت چربی را مهار کند و به کنترل چاقی کمک کند.

منبع ویتامین A

بتاکاروتن یکی از انواع آنتی اکسیدان‌های کاروتنوئیدی است که مسئول رنگ نارنجی مشخص کدو تنبل است. بتاکاروتن در میوه ها و سبزیجات ضد سرطان یافت می شود و ممکن است به کاهش خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان از جمله سرطان روده بزرگ و پروستات کمک کند.

خوردن محصولات غنی از ویتامین A بتا کاروتن نه تنها ممکن است در برابر سرطان محافظت کند، بلکه از بینایی نیز محافظت می کند، از دژنراسیون ماکولا جلوگیری می کند و سلامت قلب و عصبی را تقویت می‌ کند.

تقویت سلامت ایمنی

کدو تنبل سرشار از ویتامین A و ویتامین C است که هر دو نقش مهمی در حمایت از سیستم ایمنی سالم دارند. ویتامین A به تنظیم پاسخ‌ های ایمنی کمک می کند، در حالی که ویتامین C تولید و عملکرد گلبول های سفید خون را تحریک می کند که برای مبارزه با عفونت‌ ها ضروری است.

سلامت قلب و فشار خون

پتاسیم یک الکترولیت است که بسیاری از بزرگسالان در رژیم غذایی خود فاقد آن هستند، با توجه به اینکه عمدتاً در سبزیجات و میوه هایی مانند موز، سیب زمینی، کدو حلوایی و آووکادو یافت می شود مصرف مقدار زیادی پتاسیم فوایدی مانند کاهش خطر فشار خون بالا، بیماری قلبی و سکته مغزی را به همراه دارد.

سلامت متابولیک و روده

فیبر با تسهیل دفع و جلوگیری از یبوست، به سلامت روده کمک می کند. همچنین باکتری‌ های پروبیوتیک سالم را در روده تغذیه می‌ کند و به رشد آنها کمک می‌ کند و در عین حال به مدیریت سطح خون نیز کمک می‌ کند. یکی دیگر از مزایای رژیم غذایی با فیبر بالا این است که به شما کمک می‌ کند احساس سیری کنید، که به شما امکان می‌ دهد کالری دریافتی خود را راحت‌ تر کنترل کنید و به طور بالقوه وزن خود را مدیریت کنید.

سلامت چشم

رنگ نارنجی درخشان کدو تنبل ناشی از سطح بالای بتاکاروتن آن است که پیش‌ نیاز ویتامین A است. این آنتی‌ اکسیدان برای حفظ بینایی خوب، به ویژه در سنین بالا، ضروری است. مطالعات پیشنهاد کرده‌اند که بتاکاروتن ممکن است خطر دژنراسیون ماکولا و آب مروارید را که دو علت شایع از دست دادن بینایی هستند، کاهش دهد. علاوه بر این، لوتئین و زآگزانتین، دیگر آنتی‌ اکسیدان‌ های موجود در کدو تنبل، به محافظت از چشم‌ ها در برابر نور UV و استرس اکسیداتیو کمک می‌ کنند.

تامین کننده ویتامین C و E

ویتامین C موجود در کدو تنبل می تواند به محافظت از سلول ها و بافت ها در برابر آسیب کمک کند به علاوه از سنتز پروتئین کلاژن که پوست و سایر بافت های همبند را تشکیل می دهد و تقویت می‌کند، پشتیبانی می کند.

همچنین به نظر می رسد ویتامین E به جلوگیری از آسیب ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کند و ممکن است خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان از جمله سرطان روده بزرگ و پروستات را کاهش دهد.

مطالب مرتبط

دکمه بازگشت به بالا