تغذیه

چرا چای یک نوشیدنی ایده آل است؟

فلاونوئیدهای موجود در چای سیاه به پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ ها مانند سکته مغزی و ناراحتی‌ های قلبی کمک می‌کنند.

دلایلی وجود دارد که نشان می‌ دهد چرا چای سیاه یکی از محبوب‌ ترین نوشیدنی‌ های جهان است و بعد از آب در رتبه دوم قرار دارد. نوشیدن یک فنجان چای سیاه صرف نظر از اینکه آرامش‌ بخش است، فواید بسیاری هم برای سلامتی دارد.

چای با دمنوش‌ های گیاهی که از گیاهان خشک، ادویه‌ جات، ترشی‌ جات یا برگ گیاهان دیگر تهیه می‌ شوند، متفاوت است؛ چرا که مزایای خارق‌ العاده‌ ای دارد که هرگز در دیگر نوشیدنی‌ های گیاهی یافت نخواهد شد.

خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد

چندین مطالعه نشان می‌ دهد که این نوشیدنی خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می‌ دهد. چای، متابولیسم را تحریک می‌ کند که منجر به تجزیه سریع‌ تر قند و کاهش سطح آن در خون می‌ شود و به افراد مبتلا به دیابت کمک می‌ کند تا سطح قند خون خود را مدیریت کنند.

از سلامت قلب و عروق حمایت می کند

تیافلاوین‌ ها (نوعی فلاونوئید) دلیل رنگ سیاه و تیره چای هستند. تافلاوین‌ ها می‌ توانند با کاهش میزان کلسترول جذب‌ شده توسط دستگاه گوارش، به کاهش سطح کلسترول کمک کنند.

فلاوانول‌ ها با منبسط کردن و انعطاف‌ پذیر نگه‌ داشتن رگ‌های خونی، سلامت قلب و عروق را بهبود می‌ بخشند. چای رایج‌ ترین منبع فلاوانول است و در کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی یا سکته نقش چشمگیری دارد.

انرژی‌ را به ارمغان می آورد

کافئین یک محرک است و اگر برای گذراندن یک روز به انرژی بیشتری نیاز دارید، مصرف کافئین برای شما مفید است. یک فنجان چای سیاه ۴۷ میلی‌ گرم کافئین دارد. از آنجایی که این مقدار تقریباً نیمی از کافئین قهوه است، گزینه خوبی برای کسانی است که نمی‌خواهند کافئین بالایی دریافت کنند.

به پوست طراوت می دهد

پلی‌ فنول‌ های موجود در چای باعث افزایش گردش سلولی می‌ شوند و علائم پیری پوست مانند چین و چروک، خشکی و کم‌ آبی را کاهش می‌ دهند. چای همچنین می‌ تواند با جلوگیری از کاهش قدرت بینایی، شل شدن عضلات و سایر شرایط، روند کلی پیری را به تعویق بیندازد.

جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه

نوشیدن چای در جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه مؤثر است. تحقیقات نشان می‌ دهد که فنل موجود در چای به اگزالات کلسیم موجود در سنگ‌ های کلیه متصل می‌ شود و جلوی تجمع آنها و تبدیل شدن به سنگ‌ های بزرگ و دردناک را می‌ گیرد.

خاصیت ضد سرطان دارد

چای سبز، چای سیاه و حتی چای سفید هرکدام به نحوی دارای خواص پیشگیری از سرطان هستند. چای سیاه توانایی القای آپوپتوز (مرگ سلولی) در سلول‌های سرطانی در روده بزرگ انسان را دارد.

به رفع افسردگی کمک می کند

تحقیقات اخیر ارتباطی را میان مصرف چای و خطر ابتلا به افسردگی نشان می‌ دهند. گفته می‌ شود کسانی که روزانه سه فنجان فنجان می‌ نوشند به مراتب کمتر از اختلال افسردگی رنج می‌ برند.

در ارتقای سلامت روان تاثیر گذار است

چای دارای پلی فنول و کافئین است که به تحریک مغز و بهبود تمرکز کمک می‌ کنند. اسید آمینه‌ ای به نام L-theanine در چای وجود دارد که هوشیاری مغز را افزایش می‌ دهد و همچنین به تسکین علائم اختلالات عصبی مختلف مانند بیماری پارکینسون کمک می‌ کند.

مبارزه با التهاب

چای سیاه مملو از فلاونوئیدها و پلی فنول‌ هاست. این مواد شیمیایی گیاهی به عنوان آنتی‌ اکسیدان عمل می‌ کنند تا آسیب رادیکال‌ های آزاد را به حداقل برسانند. رادیکال های آزاد می‌ توانند با تجمع در سلول‌ها، به آنها آسیب برسانند.

مطالب مرتبط

دکمه بازگشت به بالا