تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۸
کد خبر : 15064

وقتی بیماری کبد چرب را نادیده می گیرید این اتفاق برای بدن می افتد

وقتی بیماری کبد چرب را نادیده می گیرید این اتفاق برای بدن می افتد

کبد یکی از حیاتی ترین اندام هایی است که مسئول عملکردهایی مانند کمک به هضم، متابولیسم، سم زدایی، تنظیم هورمون ها، ذخیره مواد مغذی ضروری، و تولید پروتئین ها و آنزیم ها برای واکنش شیمیایی طبیعی بدن است. به این ترتیب، نادیده گرفتن کبد چرب می تواند برای سلامت کلی خطرناک باشد، زیرا این وضعیت

کبد یکی از حیاتی ترین اندام هایی است که مسئول عملکردهایی مانند کمک به هضم، متابولیسم، سم زدایی، تنظیم هورمون ها، ذخیره مواد مغذی ضروری، و تولید پروتئین ها و آنزیم ها برای واکنش شیمیایی طبیعی بدن است. به این ترتیب، نادیده گرفتن کبد چرب می تواند برای سلامت کلی خطرناک باشد، زیرا این وضعیت نشان دهنده مسائل مختلف سلامتی است.

کبد چرب (استئاتوز) زمانی اتفاق می‌ افتد که چربی در اطراف سلول‌ های کبد جمع می‌ شود و فرآیند تجزیه چربی کند می‌ شود. این وضعیت اغلب به دلیل ماهیت بدون علامت آن مورد توجه قرار نمی گیرد.

به این ترتیب، این اندام حیاتی که مسئول متابولیسم چربی ها است، در معرض خطر و بارگذاری بیش از حد قرار می گیرد. این می تواند منجر به التهاب (استئاتوهپاتیت)، اسکار (فیبروز) و عوارض بالقوه شدید مانند سیروز یا سرطان کبد شود.

با بیشتر شدن زخم شدن کبد، خطر ابتلا به سیروز وضعیتی که کبد به طور دائم آسیب می بیند – به طور قابل توجهی افزایش می یابد. سیروز می تواند منجر به نارسایی کبد شود و در موارد شدید نیاز به پیوند کبد دارد.

عوامل مختلفی در ایجاد کبد چرب نقش دارند، مانند دیابت، چاقی، سطوح بالای کلسترول بد، سوء تغذیه، نوشیدن بیش از حد الکل، کاهش وزن سریع و مصرف برخی داروها.

با گذشت زمان، این تجمع بیش از حد چربی در اطراف کبد می تواند باعث التهاب شود در حالی که نشان دهنده خطر استئاتوهپاتیت غیر الکلی (NASH) است. این می تواند خطر ابتلا به مشکلات سلامتی مانند فیبروز، سیروز، آسیب دائمی کبد، بیماری های کلیوی، فشار خون بالا، حمله قلبی، سکته مغزی، دیابت نوع 2 و حتی سرطان کبد را افزایش دهد.

فرد می تواند علائمی مانند خستگی، ناراحتی شکمی، حالت تهوع، کاهش اشتها، کاهش وزن ناخواسته، زردی و مشکلات گوارشی را تجربه کند. خوردن غذاهای سرخ شده، فرآوری شده و نا سالم که حاوی انبوهی از سدیم، شکر افزوده شده و مواد نگهدارنده مانند چیپس، سیب زمینی سرخ کرده، پاستا، پیتزا، کیک، نان، آب نبات، نوشابه، پانیپوری و وادا پاو هستند، می تواند شروع زودهنگام چربی را تشویق کند.

چه چیزی می تواند کمک کند؟

تشخیص زودهنگام بسیار مهم است، زیرا بیماری کبد چرب اغلب با سندرم متابولیک مرتبط است که شامل شرایطی مانند فشار خون بالا، قند خون بالا و سطوح غیرطبیعی کلسترول است. اصلاح سبک زندگی، از جمله رژیم غذایی، ورزش و مدیریت وزن، می تواند به طور موثر مراحل اولیه بیماری را معکوس کند.

خوردن یک رژیم غذایی سالم و تمیز می تواند به حفظ سلامت کلی کمک کند. با انجام ورزش بیش از 45 دقیقه در روز، تنظیم وزن سالم و محدود کردن الکل می توان از خطر ابتلا به کبد چرب جلوگیری کرد. هیدراتاسیون بسیار مهم است. باید حداقل 2-3 لیتر آب در روز مصرف کرد.

سلب مسئولیت: همیشه قبل از شروع هر روتین با پزشک خود مشورت کنید.

برچسب ها :

ناموجود