تغذیه

موارد احتیاطی در هنگام مصرف زردچوبه که باید بدانید!

نباید بیشتر از یک قاشق چای خوری زردچوبه در روز مصرف کرد، زیرا زیاده روی در مصرف آن می‌ تواند منجر به بروز مشکلاتی در سلامتی شود.

عوارض جانبی مصرف زیاد زردچوبه

کمبود آهن: زیاده روی در مصرف زردچوبه باعث اختلال در روند جذب آهن می‌ شود. از همین رو، افرادی که از کمبود آهن و کم خونی رنج می‌ برند نباید در مصرف این ادویه زیاده روی کنند.

افزایش خطر سنگ کلیه: زردچوبه دارای ترکیباتی به نام اوکسالات است که می‌تواند خطر ابتلا به سنگ کلیه را در فرد افزایش دهد. در حقیقت اوکسالات با ترکیب با کلسیم، باعث تشکیل اوکسالات کلسیم غیرمحلول در بدن می‌شود. تشکیل این ترکیب نخستین گام در بروز سنگ کلیه است.

حالت تهوع و اسهال: کِرکیومین موجود در زردچوبه می‌ تواند در دستگاه گوارش ایجاد اختلال و مشکل کرده و باعث بروز حالت تهوع و اسهال در فرد شود.

بروز آلرژی: برخی ترکیبات موجود در زردچوبه می‌ تواند باعث بروز آلرژی در افراد و علائمی همچون جوش و مشکلات تنفسی در آن‌ ها شود. آلرژی در این افراد می‌ تواند شامل آلرژی پوستی و گوارشی باشد.

ناراحتی معده: زردچوبه باعث گرمی بدن شده و در عین حال می‌ تواند باعث بروز التهاب در معده شود. این موضوع در نهایت به دردهای شکمی و گرفتگی عضلات منجر می‌ شود.

سخن پایانی

اگرچه زیاده روی در مصرف زردچوبه می‌ تواند برای بدن عوارض جانبی داشته باشد، اما این ادویه دارای خواص بی شماری است. از این رو، مصرف متعارف و کم آن می‌ تواند باعث بهبود سلامتی عمومی بدن شود.

زردچوبه یکی از گیاهان پر خواصی است که از زمان باستان به دلیل خواص دارویی و شفا بخشی مورد استفاده قرار می‌ گرفته است. ترکیبات فعال در این ادویه که کِرکیومین نام دارد یک آنتی اکسیدان قوی است که خاصیت ضدالتهابی دارد.

مطالب مرتبط

دکمه بازگشت به بالا