مشکلات گوارشی خطر بیماری پارکینسون را افزایش می دهد!
بر اساس یک مطالعه جدید، مشکلات گوارشی، از جمله زخم در معده، می تواند خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را تا 76 درصد افزایش دهد. نویسندگان با تجزیه و تحلیل گزارش های آندوسکوپی 9350 بیمار دریافتند افرادی که دارای بیماریهای دستگاه گوارش فوقانی هستند به ویژه زخمها یا انواع دیگر آسیب های پوششی مری، معده
بر اساس یک مطالعه جدید، مشکلات گوارشی، از جمله زخم در معده، می تواند خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را تا 76 درصد افزایش دهد.
نویسندگان با تجزیه و تحلیل گزارش های آندوسکوپی 9350 بیمار دریافتند افرادی که دارای بیماریهای دستگاه گوارش فوقانی هستند به ویژه زخمها یا انواع دیگر آسیب های پوششی مری، معده یا قسمت بالایی روده کوچک به مراتب بیشتر در معرض ابتلا به بیماری پارکینسون هستند.
این یافته ها که در مجله پژوهشگران باز شبکه انجمن پزشکی آمریکا منتشر شده است به شواهد فزاینده ای اضافه می کند که نشان می دهد بیماری های مرتبط با پیری یا تخریب کننده عصبی، که مدت ها تصور می شد منشأ آن در مغز است، می تواند از روده شروع شود.
به گفته نویسندگان، مشکلات گوارشی در بیماران مبتلا به اختلالات عصبی شایع است.
محققان مرکز پزشکی Beth Israel Deaconess در ایالات متحده گفتند که مشکلات گوارشی بیماران پارکینسون اغلب تا دو دهه قبل از علائمی مانند لرزش یا سفتی در دست ها یا پاها ظاهر می شوند که در حرکت فرد اختلال ایجاد می کند و معمولاً دلیل آن است. آنها گفتند که مشکلات گوارشی می تواند شامل یبوست، آبریزش آب دهان، مشکل در بلع و تاخیر در تخلیه معده باشد.
به گفته نویسندگان، یبوست و مشکل در بلع عوامل خطر قوی مرتبط با بیش از دو برابر شدن خطر بیماری پارکینسون هستند.
به گفته آنها، یکی از مکانیسم های بیولوژیکی احتمالی زیربنای این روابط بین روده و خطر ابتلا به بیماری پارکینسون می تواند مشکلاتی در تنظیم دوپامین باشد، یک ماده شیمیایی مغز که نقش کلیدی در هضم دارد.
نویسندگان همچنین پیشنهاد کردند که شرایط گوارشی می تواند باعث ایجاد پروتئین «آلفا سینوکلئین» شود، که بیماری پارکینسون در مغز ظاهر می شود. آنها افزودند که تحقیقات آینده می تواند به درک بهتر این مکانیسم ها کمک کند.