غول های دنیای فناوری چه تحصیلاتی دارند؟
بررسی سوابق تحصیلی ثروتمندترین افراد جهان که در بین آن ها نام تعدادی از بزرگ ترین غول های دنیای فناوری ازجمله ایلان ماسک، جف بزوس و مارک زاکربرگ دیده می شود، حکایت از آن دارد که سوابق تحصیلی متنوع نیز می تواند به موفقیت های بزرگی منتهی شود.
سفرهای منحصر به فرد این افراد، از ترک تحصیل از دانشگاه گرفته تا آن هایی که در مسیرهای غیر متعارف پیش رفته اند، نشان می دهد که چطور اشتیاق و تصمیمات جسورانه در زمینه هایی ازجمله فناوری و تجارت، آن ها را به سمت ثروت هنگفتی سوق داده است.
سؤالی که در این بین مطرح می شود این است که آیا واقعاً مدرک دانشگاهی، بلیت طلایی رسیدن به میلیاردها دلار است؟ واقعیت این است که ماجراجویی های ثروتمندترین افراد جهان، خلاف این را ثابت می کند. برخی از آن ها مسیرهای آموزشی سنتی را دنبال کرده اند و عده ای دیگر مؤسسات معتبر تحصیلی را رها کردند تا راه خود را بسازند.
ایلان ماسک (مؤسس اسپیس ایکس)
ایلان ماسک، مدیر عامل تسلا موتورز، اسپیس ایکس و شبکه ایکس، در دانشگاه کوئینز در کانادا تحصیل کرد؛ او بعداً برای تحصیل به دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا رفت تا در رشته تجارت و فیزیک تحصیل کند.
آرزوی او نهایتاً درجایی برآورده شد که بتواند کار آفرینتر و به روزتر با دنیای فناوری در ارتباط باشد. تلاش ماسک برای کسب دانش عمیق تر، او را به دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا هدایت کرد تا تحصیلاتش در رشته دکترای فیزیک انرژی را در آنجا ادامه دهد؛ اما تنها دو روز بعد از حضور در استنفورد، تصمیم گرفت تا با ترک کالج، به فعالیت های کار آفرینی اش ادامه دهد.
گرچه ماسک هرگز آن برنامه را به پایان نرساند، اما پیشینه تحصیلی او تا حد زیادی ایده های انقلابی اش در موضوعات مرتبط با فناوری و تجارت را شکل داد.
مارک زاکربرگ (مؤسس فیس بوک)
مارک زاکربرگ در ابتدا تحصیلاتش را در رشته روانشناسی و علوم کامپیوتر در دانشگاه هاروارد آغاز کرد ولی بعد از دو سال، دانشگاه را رها کرد و برای دنبال کردن اهدافش در حرفه کارآفرینی وارد مسیر تازه ای شد.
تمرکز بر فیسبوک برای او بسیار مهمتر از هر دانشگاهی بود؛ از همین رو در آن دوره، بیشتر وقتش را صرف توسعه پلتفرم رسانه اجتماعی ای کرد که مسیر ارتباط بین کاربران آنلاین را تغییر داد. گرچه زاکربرگ از دانشگاه هاروارد فارغالتحصیل نشد، اما انصراف از تحصیل، آغاز سفری باور نکردنی برای او بود که زاکربرگ را به یکی از تأثیرگذار ترین چهره های دنیای فناوری و یکی از ثروتمندترین افراد جهان تبدیل کرد.
جف بزوس (مؤسس آمازون)
جف بزوس، مؤسس و رئیس اجرایی آمازون با تحصیل در دانشگاه پرینستون، از رشته مهندسی برق و علوم کامپیوتر فارغ التحصیل شد. دوران حضور او در پرینستون در شکل دهی آینده اش نقش پررنگی داشت و با دانشی که در این علوم به دست آورد، زمینه را برای کار نوآورانه اش در فناوری و تجارت الکترونیکی فراهم کرد.
بزوس با پایه ای قوی در مهندسی و علوم کامپیوتر، تخصص فنی را با ذهنیتی رؤیایی ترکیب کرد تا صنعت خرده فروشی را متحول کند. او با تأسیس آمازون، حالا نامش را در جمع یکی از ثروتمندترین افراد دنیا و یکی از قدرت های بزرگ جهان فناوری می بیند.