خوردن پوست میوه ها: بله یا خیر؟
بیشتر مواد معدنی و ویتامین های موجود در میوه ها و سبزیجات روی پوست آن ها متمرکز شده است. در عین حال آفت کش ها و سایر مواد شیمیایی موجود روی پوست آن ها می تواند خطراتی برای سلامتی ایجاد کند.
ماموریت اصلی آفت کش ها دور نگه داشتن جوندگان، نرم تنان و حشرات از میوه ها و سبزیجات است. این حق ماست که به هر قیمتی شده از مصرف مواد شیمیایی اجتناب کنیم، زیرا این مواد حاوی ترکیباتی سرطان زا هستند و مصرف منظم آنها می تواند منجر به بیماری های جدی شود.
میوه و سبزیجات ارگانیک چطور؟
میوه ها و سبزیجات ارگانیک متأسفانه عاری از مواد شیمیایی نیستند، هر چند که کمتر از سایرین به این مواد آغشته هستند. از هر ده غذای ارگانیک، یک مورد حاوی بقایایی از آفت کش است، در حالی که برای بقیه میوه و سبزیجات غیر ارگانیک، این میزان یک مورد از هر دو مورد است. بنابراین ترجیحا بهتر است تا از محصولات کشاورزی ارگانیک استفاده شود، بدون اینکه فراموش کنید همیشه آن ها را به خوبی بشویید.
چطور از آفت کش ها دور بمانیم؟
راه حل های دیگری نیز وجود دارد تا از خود در برابر علف کش ها، قارچ کش ها، حشره کش ها یا حتی نیترات ها محافظت کنید و در عین حال بخش زیادی از مواد مغذی موجود در میوه ها و سبزیجات تازه را حفظ کنید. اگر می خواهید که پوست میوه ها را جدا کنید بهتر است که این کار را با یک پوست کن که بخش نازکی از پوست میوه ها را جدا می کند انجام دهید. این کار باعث می شود که بسیاری از مواد معدنی و ویتامین های موجود در نزدیکی پوست میوه ها به خوبی حفظ شود.
برای برخی از سبزیجات مانند کدو سبز، بادمجان یا خیار، می توانید پس از آنکه آن ها را به خوبی شستید، بخشی از پوستشان را نگه دارید. برای سبزیجات با پوستی ضخیم تر مانند سیب زمینی، هویج، تره فرنگی و شلغم می توان آن ها را قبل از مصرف با یک اسفنج زبر یا یک مسواک به خوبی شستشو داد تا بتوان به اندازه کافی با از بین بردن بقایای آفت کش ها از تمام مزایای آنها بهره مند شوید!
منبع: یورونیوز