سلامت

به این دلایل نباید مصرف ویتامین E را فراموش کنید!

ویتامین E یک ویتامین محلول در چربی است، به این معنی که بدن آن را مانند چربی‌ های رژیم غذایی جذب و انتقال می‌ دهد. این ویتامین از سلول‌ های ما در برابر آسیب و اکسید شدن محافظت می‌ کند. یعنی با رادیکال‌ های آزاد که خطر ابتلا به برخی بیماری‌ ها مانند سرطان را افزایش می‌ دهند، مبارزه خواهند کرد.

یک رژیم غذایی سالم حاوی سبزیجات، میوه‌ ها، مغزها و ماهی می‌ تواند تمام ویتامین E مورد نیاز بدن را تأمین کند. ویتامین E همچنین به برخی از غذاهای غنی شده مثل آب میوه‌ ها اضافه می‌ شود. به این ترتیب تأمین ویتامین E بدن از طریق غذا کار سختی نیست.

فواید ویتامین E در چیست؟

تقویت سلامت چشم

با توجه به ویژگی آنتی‌ اکسیدانی آن، ویتامین E می تواند در سلامت چشم نیز نقش داشته باشد. رادیکال‌ های آزاد می‌ توانند بافت‌ های سالم چشم را تجزیه کنند. این همان چیزی است که احتمالاً منجر به تشکیل آب مروارید یا دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD) در چشم می‌ شود.

کاهش خطر ابتلا به سرطان

ویتامین E می‌تواند از آسیب به سلول‌ ها و رشد سرطان جلوگیری کند. سطوح پایین ویتامین E و سلنیوم (یک ماده معدنی ضروری بدن) احتمالاً خطر ابتلا به سرطان سینه و سرطان ریه را افزایش می‌ دهد. اگر می‌ خواهید خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهید، خوردن انواع غذاهای کامل و غنی از ویتامین E و سایر آنتی‌ اکسیدان‌ ها بهترین راهکار است.

پوست زیبا و شفاف

ویتامین E در بسیاری از کرم‌ های مرطوب‌ کننده وجود دارد و این ویتامین می‌ تواند به عنوان یک نرم‌ کننده برای جلوگیری یا درمان پوست خشک و پوسته پوسته مفید باشد. برخی افراد معتقدند که روغن ویتامین E حتی به کاهش خارش پوست نیز کمک می‌ کند.

بهبود سیستم ایمنی بدن

برای مبارزه با بیماری‌ های مختلف (از سرماخوردگی معمولی گرفته تا سرطان) شما حتماً به یک سیستم ایمنی سالم نیاز دارید. ویتامین E نقشی حیاتی در آماده نگه داشتن سیستم دفاعی بدن در برابر هر ویروس یا باکتری دارد. به عبارت دیگر کمبود این ویتامین احتمالاً سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند.

جلوگیری از زوال عقل

شاید برایتان جالب باشد که بدانید مصرف ویتامین E می‌ تواند به جلوگیری از زوال عقل نیز کمک کند. با این حال، هنوز مشخص نشده است که آیا این ویتامین برای افراد مبتلا به بیماری‌ های شناختی دیگر مانند بیماری آلزایمر مفید است یا خیر.

سلامت قلب

مصرف ویتامین E با مکمل‌ های امگا ۳ سطح LDL (کلسترول بد) و تری‌گلیسیرید را در افراد مبتلا به سندرم متابولیک (چربی خون) کاهش می‌ دهد. بنابراین مکمل‌های ویتامین E باعث کاهش بیماری‌ های قلبی عروقی یا مرگ ناشی از آن‌ ها می‌ شوند.

مقابله با بیماری کبد چرب

NAFLD یا کبد چرب غیر الکلی باعث تجمع چربی در کبد افرادی می‌ شود که اصلاً الکل مصرف نمی‌ کنند. ویتامین E از طریق کاهش سطح آنزیم‌ های کبدی آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، موجب پایین آمدن سطح چربی خون و بهبود سلامت کبد در افراد مبتلا به NAFLD می‌ شود.

بهترین منابع ویتامین E

  • روغن جوانه گندم
  • تخمه آفتابگردان بو داده
  • بادام خشک بو داده
  • کره بادام زمینی
  • اسفناج آب‌ پز
  • کلم بروکلی آب‌ پز
  • کیوی
  • انبه
  • گوجه‌ فرنگی

مطالب مرتبط

دکمه بازگشت به بالا