سلامت

با مصرف این غذاها سرطان روده بزرگ را از خود دور کنید!

خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در طول زندگی در مردان ۱ به ۲۳ و در زنان ۱ به ۲۶ تخمین زده شده است، هیچ راه قطعی برای پیشگیری از ابتلا به سرطان وجود ندارد اما انتخاب های غذایی و شیوه زندگی سالم می تواند کمک کننده باشد.

سرطان روده بزرگ یکی از سرطان های شایع است که با مصرف برخی از مواد غذایی می توان ریسک ابتلا به این سرطان را در خود کاهش دهیم.

تحقیقات نشان می دهد که داشتن یک رژیم غذایی بر پایه گیاهی با کاهش خطر ابتلا به سرطان در ارتباط است، در سال ۲۰۱۵ یک مطالعه پژوهشی در ( Jama international medicine ) منتشر شد که روی عادات غذایی بیش از 70 هزار نفر کار شده بود و دریافتند که گیاهخواران ۲۲% کمتر از افراد غیر گیاهخوار ریسک ابتلا به سرطان را دارند.

ماهی

انتخاب رژیم غذایی pescatarian( رژیم گیاهخواری + ماهی ) در پیشگیری از سرطان روده بزرگ می تواند مفید باشد ، در یک متاآنالیز در سال ۲۰۲۲ بر روی ۲۵ پژوهش مشخص شد که افزایش روزانه ، ۵۰ گرم مصرف ماهی ، بدلیل وجود خواص ضد التهابی اسید چرب امگا ۳ و هم چنین اثرمحافظتی ویتامین د خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را ۴۰%کاهش می دهد، بهترین نوع ماهی جهت مصرف : سالمون، تن ماهی، ساردین.

کنگر فرنگی

مصرف مواد غذایی با فیبر بالا اثر محافظتی بر ابتلا به سرطان روده بزرگ دارد، نصف فنجان کنگر فرنگی پخته شامل ۷ گرم فیبر و ترکیبی بنام اسید کلروژنیک می باشد که گفته می شود باعث کاهش سرعت رشد سلول های سرطانی روده بزرگ می شود.

لوبیا و حبوبات

لوبیا و حبوبات نه تنها سرشار از پروتئین هستند بلکه یکی از منابع عالی فیبر نیزمحسوب می شوند . بعنوان مثال ۱ فنجان لوبیا سیاه شامل ۱۵ گرم فیبر است که این مقدار بیشتر از نصف نیاز روزانه بزرگسالان ( ۲۵ تا ۳۵ گرم ) است .گنجاندن لوبیا و حبوبات در رژیم غذایی ، بعلت محتوی فیبر بالا در کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ موثر می باشد.

بلوبری

پژوهش ها نشان می دهند که غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان و فیبر مانند بلوبری اثر محافظتی در ابتلا به سرطان روده بزرگ دارد . بلوبری حاوی Vit K – Vit A – Vit C – فولات – پتاسیم – فسفر – منیزیم و کلسیم می باشد . بلوبری را بصورت خام در میان وعده یا در اسموتی و یا کمپوت بری مصرف کنید.

قهوه

پژوهش ها نشان می دهند که مصرف قهوه می تواند به طور قابل توجهی خطر مرگ زودرس ناشی از این بیماری را در مقایسه با افرادی که قهوه نمی خورند ، کاهش دهد . بیمارانی که روزانه ۴ فنجان قهوه ( کافئین دار یا بدون کافئین ) مصرف می کنند ، ۵۲% خطر مرگ و میر ناشی از سرطان کولورکتال در آن ها کاهش می یابد.

سبزیجات چلیپایی

بر اساس پژوهش ها افزایش مصرف سبزیجات چلیپایی با کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ همراه است. این گروه از سبزیجات حاوی مقادیر بالای گلوکوزینولات ( یک ماده شیمیایی حاوی گوگرد ) هستند ، که براساس پژوهش ها دارای خواص ضد سرطانی و همچنین فیبر و ویتامین و مواد معدنی هستند. سبزیجات چلیپایی مانند : بروکلی ، کلم بروکلی ، کلم ، گل کلم ، کلم پیچ.

غلات کامل

یک رژیم سرشار از غلات کامل به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ کمک می کند . برای مثال : ۱ فنجان جو دو سر شامل ۱۰ گرم پروتئین و ۸ گرم فیبر می باشد ، که برای محافظت در برابر سرطان بسیار مفید است.غلات کامل شامل : برنج قهوه ای – جو – بلغور – جو دو سر – کینوآ – چاودار کامل.

گلابی

مصرف میوه هایی با فیبر بالا مثل گلابی می تواند در کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال موثر باشد. یک گلابی متوسط حدود ۵ گرم فیبر دارد.

آجیل و دانه ها

بر اساس پژوهش ها مصرف آجیل و مغز دانه ها ۳ با در هفته ، با کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال در ارتباط است. آجیل و مغز دانه ها شامل : بادام – بادام هندی – فندق – بادام زمینی – پسته – تخمه آفتابگردان – گردو – دانه چیا – بذر کتان – تخمه کدو تنبل.

مطالب مرتبط

دکمه بازگشت به بالا