تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۶
کد خبر : 14990

این غذاها را برای شام نخورید!

این غذاها را برای شام نخورید!

روده شما از همه گروه های غذایی یکسان استقبال نمی کند. در حالی که برخی از آنها مورد علاقه هستند، تعداد کمی از دیگران ردپایی از اسید را در مسیر خود باقی می گذارند. همچنین به دلیل احساس راحتی که بعد از مصرف آنها دارید، برخی از غذاها را بر برخی دیگر ترجیح می دهید.

روده شما از همه گروه های غذایی یکسان استقبال نمی کند. در حالی که برخی از آنها مورد علاقه هستند، تعداد کمی از دیگران ردپایی از اسید را در مسیر خود باقی می گذارند. همچنین به دلیل احساس راحتی که بعد از مصرف آنها دارید، برخی از غذاها را بر برخی دیگر ترجیح می دهید. به طور معمول فرآیند گوارش می تواند از 10 تا 72 ساعت متفاوت باشد. ترکیب غذا، زمان غذا خوردن، میزان جویدن و سرعت متابولیسم همگی روی تخلیه نهایی معده و زمان هضم تأثیر می‌ گذارند.

زمان مورد نیاز برای هضم غذا برای گروه های غذایی مختلف متفاوت است و به سن، سطح استرس فرد نیز بستگی دارد.

هضم هر گروه غذایی چقدر طول می کشد؟

کربوهیدرات ها

کربوهیدرات ها سریع ترین هضم را دارند. کربوهیدرات‌ های ساده: آنهایی که در میوه‌ ها، برنج و ماکارونی وجود دارند در عرض 20 دقیقه شروع به هضم می‌ کنند، تقریباً در عرض 2 تا 3 ساعت کاملاً هضم می‌ شوند. کربوهیدرات‌ های پیچیده موجود در غلات کامل، لوبیاها و سبزیجات به دلیل محتوای فیبر بالاتر، بیشتر طول می‌کشد، حدود ۴ تا ۶ ساعت. فیبر روند هضم را کند می کند و سیری را افزایش می دهد.

پروتئین ها

پروتئین ها در مقایسه با کربوهیدرات ها زمان بیشتری برای هضم نیاز دارند و برای تجزیه به فعالیت آنزیمی بیشتری نیاز دارند که زمان هضم آنها را افزایش می دهد. پروتئین های بدون چربی مانند ماهی یا مرغ در حدود 3-4 ساعت هضم می شوند. پروتئین‌ های پیچیده‌ تر، مانند پروتئین‌ های موجود در گوشت قرمز، لوبیا، حبوبات می‌ توانند 6 تا 8 ساعت طول بکشند.

چربی ها

چربی ها بیشترین زمان را برای هضم دارند. غذاهای پرچرب مانند پنیر، آجیل و غذاهای سرخ شده به طور قابل توجهی هضم را کند می کنند زیرا چربی ها مولکول های پیچیده ای هستند که برای فرآیند تجزیه به صفرا از کبد نیاز دارند. چربی ها می توانند 6 تا 8 ساعت طول بکشد تا از معده و روده عبور کنند.

غذاهایی که هضم آنها طولانی ترین زمان را می طلبد عبارتند از مواد غذایی پرچرب مانند همبرگر و ماهی های چرب. این ها به دلیل محتوای چربی خود می توانند تا 12 ساعت یا بیشتر در دستگاه گوارش باقی بمانند که روند هضم را کند می کند.

هضم معمولاً بسته به شرایط مختلف می تواند 14 تا 72 ساعت طول بکشد، اما زمان متوسط ​​آن 28 ساعت است.

غذاهایی که زودتر هضم می شوند مایعات ساده مانند آب میوه ها، سوپ های شفاف یا آبگوشت صاف شده هستند، در حالی که غذاهای غنی از فیبر، پروتئین یا چربی زمان بیشتری برای هضم دارند. بنابراین، غلات کامل، حبوبات، سبزیجات، پروتئین بدون چربی و چربی های سالم برای سلامتی شما مفید هستند. آنها شما را برای مدت طولانی تری سیر نگه می دارند، افزایش قند خون را کاهش می دهند و سلامت کلی شما را بهبود می بخشند. آنها را معمولا غذاهای غنی از مواد مغذی می نامند. آنها باید به بخش عمده کالری دریافتی شما اضافه شوند.

شیرینی‌ ها، نوشیدنی‌ های شیرین و سایر غذاهای فرآوری‌ شده با مقدار زیادی قند اضافه‌ شده، کمترین سلامت را دارند. آنها می توانند افزایش وزن را به دنبال داشته باشند، مواد مغذی ضروری را تامین نمی کنند و باعث افزایش قند خون و سقوط می شوند. همه اینها می تواند التهاب را در بدن شما افزایش دهد

از سوی دیگر، هضم گوشت و ماهی نسبت به غذاهای غنی از فیبر مانند سبزیجات بیشتر طول می کشد. از این رو، خوردن مقادیر زیاد غذاهای سرخ شده یا گوشت قرمز می تواند باعث ناراحتی شما شود.

سلب مسئولیت: همیشه قبل از شروع هر روتین با پزشک خود مشورت کنید.

برچسب ها :

ناموجود