سلامت

این عوامل خطر ابتلاء به سرطان سینه را افزایش می دهند

بسیاری از زنان با شنیدن نام سرطان سینه موجی از نگرانی و ترس بر دلشان سایه می اندازد زیرا یکی از مهم‌ ترین دغدغه‌ های سلامت زنان در سراسر جهان است، اما در واقعیت این بیماری با تمام پیچیدگی‌ ها و مخاطراتش، اگر به‌ موقع شناسایی شود، قابل کنترل و درمان است.

عوامل خطر ابتلاء به سرطان سینه

یکی از مهم‌ ترین عوامل خطر در ابتلاء به سرطان سینه، سابقه خانوادگی و زمینه‌ های ژنتیکی است. افرادی که در خانواده درجه‌ یک یا حتی درجه‌ دو آن‌ ها، سابقه ابتلاء به سرطان سینه وجود داشته باشد از جمله مادر، خواهر، خاله، عمه، مادر بزرگ یا دختر خاله در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

علاوه بر زمینه ژنتیکی، برخی عوامل سبک زندگی اعم از اضافه وزن و چاقی، مصرف دخانیات و سیگار، استفاده از برخی داروهای هورمونی و سبک زندگی ناسالم می‌ توانند خطر ابتلاء به این بیماری را افزایش دهند. در مقابل پیروی از یک سبک زندگی سالم، داشتن وزن متعادل، فعالیت بدنی منظم، تغذیه مناسب و پرهیز از مصرف دخانیات می‌ تواند در کاهش احتمال ابتلاء به سرطان سینه مؤثر باشد.

علائم هشداردهنده سرطان سینه

گرچه همه علائم به معنای قطعی وجود سرطان نیستند، اما برخی تغییرات در سینه می‌ توانند هشداردهنده و نیازمند بررسی فوری پزشکی باشند. از جمله این علائم می‌ توان به وجود توده یا سفتی غیر معمول در سینه یا زیر بغل، زخم‌ های پوستی ماندگار روی سینه، ترشح از نوک سینه، به‌ ویژه ترشحات خونی، تغییر شکل ظاهری سینه یا نوک آن (مانند فرو رفتگی یا کشیدگی به داخل) و تغییر در رنگ یا بافت پوست سینه اشاره کرد.

برخی زنان ممکن است درد سینه را نیز تجربه کنند و هرچند بیشتر دردهای سینه ارتباطی با سرطان ندارند و گاهی در چرخه قاعدگی طبیعی رخ می‌ دهند، اما در صورت تداوم یا شدت غیر معمول، بررسی آن توصیه می‌ شود.

چطور خطر ابتلاء به سرطان سینه را کاهش دهیم؟

عوامل متعددی از جمله بارداری پیش از ۳۰ سالگی و شیردهی به فرزند، تغذیه سالم و پرهیز از غذاهای پرچرب و سرخ‌کردنی، زندگی در محیط‌ های کمتر آلوده از نظر شیمیایی، دارویی و زیست‌ محیطی، پرهیز از مصرف غیر ضروری داروهای هورمونی و حفظ وزن مناسب و پرهیز از چاقی می‌ توانند احتمال ابتلاء به سرطان سینه را کاهش دهند.

اهمیت تشخیص زود هنگام سرطان سینه

تشخیص زود هنگام سرطان سینه نقش کلیدی در درمان مؤثر و افزایش طول عمر بیماران دارد. متأسفانه بسیاری از موارد زمانی تشخیص داده می‌ شوند که توده به اندازه‌ ای رشد کرده که با لمس قابل تشخیص است. اگر سرطان سینه در مراحل ابتدایی تشخیص داده شود، در آن زمان هنوز به غدد لنفاوی دست‌ اندازی نکرده و با درمان به‌ موقع، بیمار می‌ تواند سال‌ ها بدون عارضه و با کیفیت بالا زندگی کند.

مطالب مرتبط

شاید دوست داشته باشید
بستن
دکمه بازگشت به بالا