سلامت

این رژیم غذایی برای سلامت قلب شما مفید است

برای سال‌ ها، دانشمندان متقاعد شده بودند که ممنوعیت بیشتر چربی‌ های رژیمی، کلید کاهش کلسترول و حفظ سلامت قلب است. اما اخیراً، متخصصان دریافته‌ اند که برخی از چربی‌ ها (از جمله چربی‌ های تک غیر اشباع مانند روغن زیتون و چربی‌ های غیراشباع چندگانه مانند اسیدهای چرب امگا 3) در واقع برای تقویت گردش خون و قلب مفید هستند.

تغذیه سالم برای قلب

اگرچه رژیم‌ های غذایی متعدد ادعا می‌ کنند که برای قلب شما مفید هستند (و هرگونه کاهش وزن می‌ تواند به کاهش برخی از عوامل خطر مهم‌ تر برای بیماری‌ های قلبی، از جمله دیابت و کلسترول بالا کمک کند)، شواهد علمی در مورد آنچه واقعاً کمک می‌ کند، دقیق‌ تر است. تنها دو رژیم غذایی وجود دارد که بر کاهش خطر ابتلا به مشکلات قلبی عروقی تأثیر دارند.

رژیم غذایی مدیترانه ای به طور خاص در بین متخصصان تغذیه و متخصصان قلب و عروق محبوب است. این به دلیل توانایی آن در بهبود سلامت قلب و عروق و کاهش خطر بیماری قلبی است. کار آزمایی تصادفی شده ای را در نظر بگیرید که در سال 2018 در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد که بیش از 7000 شرکت کننده را که در معرض خطر بالای قلبی عروقی بودند دنبال کرد.

پس از پیگیری تقریباً پنج سال بعد، شرکت‌ کنندگانی که رژیم مدیترانه‌ ای همراه با روغن زیتون یا آجیل را دنبال کردند، نسبت به افرادی که با رژیم کم‌ چربی تخصیص داده شده بودند، سکته‌ های مغزی و حملات قلبی کمتری داشتند. از آنجایی که این رژیم غذایی دارای طیف گسترده ای از غذاهای اشتها آور است، از جمله میوه ها و سبزیجات تازه، غلات کامل، ماهی و آجیل، پیروی از آن آسان است.

رویکرد گیاهخواری

برخی از متخصصان همچنین توصیه می کنند که برای کاهش خطر بیماری قلبی، بر روی یک رژیم غذایی عمدتاً گیاهخواری تأکید می کنند، رژیمی که حداقل 50 درصد از غذاهای گیاهی تشکیل شده است. رژیم غذایی مبتنی بر گیاه می تواند گیاهخوار، گیاهخوار یا مدیترانه ای باشد. غذاهای گیاهی برای سلامت قلب مفید هستند، زیرا چربی های اشباع کمی دارند و حاوی بسیاری از مواد مغذی گیاهی مانند لیکوپن و رسوراترول هستند که برای سلامت قلب مهم هستند.

یکی دیگر از فواید غذاهای گیاهی: آنها می توانند به کاهش التهاب در بدن، کاهش خطر ابتلا به دیابت، بیماری قلبی و بسیاری از انواع سرطان کمک کنند.

حقایقی در مورد چربی

دورانی که چربی دشمن سلامت قلب بود، گذشته است. اما همه چربی‌ ها برابر نیستند. انجمن قلب آمریکا (AHA) توصیه می کند 30 درصد رژیم غذایی شما از چربی ها تامین شود. برای یک رژیم غذایی 2000 کالری، این مقدار 70 گرم چربی در روز یا تقریباً 4 قاشق غذاخوری است.

AHA مقادیر زیادی از چربی‌ های اشباع شده را توصیه نمی‌ کند (مانند چربی‌های حاصل از محصولات حیوانی)، و معتقد است که رژیم غذایی سرشار از چربی‌ های اشباع شده می‌ تواند کلسترول را افزایش دهد. چربی های اشباع شده نیز ضد التهاب هستند.

و در حالی که برخی تحقیقات به این نتیجه رسیده اند که شواهد کافی مبنی بر اینکه چربی اشباع مستقیماً خطر بیماری قلبی را افزایش می دهد وجود ندارد، می تواند به جایگزینی چربی های اشباع شده با چربی های غیر اشباع چندگانه مانند سبزیجات و سایر چربی های گیاهی یا تک غیر اشباع کمک کند.

در لیست چربی های (خوب) چربی هایی مانند چربی های گیاهی تک غیر اشباع مانند روغن زیتون، کانولا، آووکادو، آجیل و دانه ها قرار دارند. ماهی های چرب مانند سالمون، منابع خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند که می توانند سطح تری گلیسیرید را کاهش دهند، رشد پلاک را کندتر کنند و به کاهش فشار خون کمک کنند. فقط به یاد داشته باشید که بیشتر همیشه بهتر نیست، حتی با چربی های سالم. اگر آجیل زیاد بخورید یا روغن زیتون زیاد، باز هم چاق کننده است. خیلی زیاد از یک چیز خوب می تواند به یک چیز بد تبدیل شود.

اقدامات احتیاطی پروتئین

یک رژیم غذایی با پروتئین بالا ممکن است به عنوان راهی برای کاهش وزن مورد توجه قرار گیرد. با این حال، همیشه بهترین برنامه برای دنبال کردن نیست، به خصوص اگر نگران سلامت قلب خود هستید. تحقیقات نشان داده است کسانی که رژیم غذایی پر پروتئین مصرف می کنند ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهند.

انتخاب کربوهیدرات ها

درست مانند چربی و پروتئین، برخی از کربوهیدرات ها برای سلامت قلب شما بسیار بهتر از سایرین هستند. کربوهیدرات هایی که دارای فیبر غذایی بالایی هستند، مانند غلات کامل، می توانند به بهبود سطح کلسترول و کاهش خطر سکته کمک کنند.

سبزیجات و میوه ها نیز می توانند نقش مهمی در کمک به قلب شما داشته باشند.هر چه رنگ‌ های بیشتری داشته باشید، رژیم غذایی شما غنی‌ تر از مواد مغذی است. با میوه ها، سبزیجات و حبوبات مختلف، انواع مواد مغذی مهمی را دریافت خواهید کرد که در نهایت برای سلامتی شما مفید خواهند بود.

سلب مسئولیت: این محتوا جایگزین توصیه یا تشخیص پزشکی حرفه ای نیست. همیشه قبل از هر گونه تغییر در رژیم غذایی با پزشک خود مشورت کنید.

مطالب مرتبط

دکمه بازگشت به بالا