از کنار این تپش قلب ها به سادگی نگذرید!
تپش قلب سریع تر یا نا منظم می تواند نشانه ای از مشکلات قلبی باشد. تپش قلب را می توان به صورت های مختلفی مانند کوبیدن، تپیدن یا لرزیدن احساس کرد زیرا ناشی از ضربان غیر عادی قلب است.
علائم تپش قلب همیشه به دلیل ضربان قلب بسیار سریع یا کند نیست و گاهی نمایانگر ضربان قلب برادی کاردی است. تپش قلب ممکن است ناشی از دلایلی مانند استرس، ورزش یا هیجان باشد و یا اینکه نشانه ای از بروز یک بیماری جدی باشد. بنابراین، در صورت ادامه این علائم یا وجود علایم دیگر، بهتر است به پزشک مراجعه کرد تا مشکل به درستی تشخیص و درمان مناسب ارائه شود.
تپش قلب و دلهره ممکن است به دلایل مختلفی از جمله استرس، اضطراب ناشی از حمله پانیک، عوامل فیزیولوژیکی یا مشکلات قلبی ایجاد شود.
در بیماری های غده تیرویید معمولاً تولید بیش از حد هورمون های تیرویید باعث افزایش ضربان قلب و تپش قلب می شود. همچنین، کاهش سطح قند خون می تواند باعث افزایش ضربان قلب و تپش قلب شود.
خستگی، خواب آلودگی، کاهش وزن، ناخوشی و افزایش اشتها ممکن است همراه تپش قلب احساس شود.
تپش قلب اگر با علائمی همچون درد قفسه سینه، گیجی، تنگی نفس شدید و حتی بیهوشی همراه باشد نیاز به پیگیری دارد. در صورتی که تپش قلب به علت مشکلات قلبی باشد، ممکن است عوارض جدی برجای بگذارد که شامل بیهوشی، ایست قلبی، عفونت دور قلب، استروک یا سکته و نارسایی قلبی باشد.
فشارخون و کم خونی نیز می تواند علت ابتلا به تپش قلب شود. تپش قلب ناشی از کم خونی ممکن است با علائم دیگری همراه باشد که به صورت خستگی زیاد، رنگ پریدگی در پوست و ضعف عمومی در بدن دیده می شود که در چنین شرایطی نیاز به اقدام سریع پزشک است.
در تپش قلب عصبی، گاهی عصبانیت می تواند به عنوان یک عامل مؤثر در عملکرد قلب و ایجاد ضربان قلب بالا تأثیر بگذارد. هنگامی که تپش قلب همراه با حس بی حسی و گزگز در اندام ها رخ می دهد، این می تواند نشان دهنده حمله اضطرابی یا اضطراب شدید باشد.
تپش قلب هنگام تحرک و یا فعالیت های ورزشی، همراه با سرخ شدن صورت می تواند نشانه اختلالات پزشکی متنوعی از جمله استرس شدید، حمله های پانیک، فیبریلاسیون دهلیزی، یا اختلالات ریتم قلب باشد و اگر این نشانه همراه با درد یا فشار در قفسه سینه بوده و باعث محدودیت در انجام فعالیت های ورزشی شما شود، حتما باید به پزشک مراجعه کنید.