از فواید خوردن دانه چیا چه می دانید؟
خواص دانه چیا، مانند هر ماده غذایی دیگر، از ارزش های تغذیه ای آن ناشی می شود. ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در دانه چیا، مانند کوئرسیتین، کلروژنیک اسید و میرستین، می توانند این رادیکال ها را خنثی کرده و ریسک ابتلاء به سرطان را کاهش دهند.
فهرست مطلب
برخی فواید مرتبط با مصرف دانه چیا
کمک به کاهش وزن
دانه چیا به عنوان یک منبع عالی فیبر، به کاهش وزن و چربی شکم و پهلو کمک می کند. این دانه ها آب زیادی جذب کرده و در معده حجیم می شوند، که باعث کاهش اشتها و سیری طولانی مدت می شود؛ همچنین کنترل وزن تا حد زیادی به نوع خوراکی هایی که مصرف می کنید بستگی دارد، اگر به جای میان وعده های ناسالم مانند پفک و شکلات، خوراکی های سرشار از فیبر و پروتئین مصرف کنید، احساس سیری بیشتری خواهید داشت. ضمن اینکه مصرف این دانه بین وعده های غذایی می تواند بهدلیل داشتن همین ترکیبات، گرسنگی را کاهش داده و در فرآیند کاهش وزن مؤثر باشد.
تأثیر بر تیروئید
غده تیروئید برای عملکرد مناسب خود به اسیدهای چرب امگا ۳ نیاز دارد. این اسیدها هم در تولید هورمون ها نقش دارند و هم می توانند از التهابات این غده جلوگیری کنند. همچنین، مطالعات نشان داده اند که مصرف امگا ۳ در کاهش علائم ناشی از اختلالات تیروئیدی مانند پرکاری تیروئید نیز مؤثر است.
تنظیم قند خون در دیابت نوع
مطالعات انجامشده نشان میدهند که مصرف این دانه می تواند حساسیت انسولینی را افزایش داده و به تنظیم قند خون کمک کند. فیبر موجود در آن یکی از عوامل مهم در کاهش ریسک دیابت نوع ۲ به شمار می رود.
کنترل فشار خون
دانه چیا حاوی چندین ماده معدنی مانند کلسیم و منیزیم است که در کاهش فشار خون نقش دارند. علاوه بر این، محتوای آنتی اکسیدانی غنی و اسید آلفا لینولنیک آنها، یک اسید چرب امگا ۳ که از گیاهان به دست می آید، ممکن است به کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب کمک کند، هر دو عاملی که می توانند به بیماری قلبی کمک کنند.
فواید دانه چیا برای قلب و کبد
قبلاً هم گفتیم که خواص دانه چیا با امگا ۳ که دارند می توانند فشار خونتان را کاهش دهند که به سلامت قلبتان کمک میکند. اما به غیر از آن، در دانه های چیا آنتی اکسیدان وجود دارد. این آنتی اکسیدان ها با کاهش کلسترول های مضر در خون از جمع شدنشان در رگ های خونتان جلوگیری کرده و ریسک بروز بیماری های قلبی را در شما کاهش می دهند.
همچنین، امگا ۳ دانه چیا التهاب کبدتان را کاهش داده و از بروز بیماری کبد چرب جلوگیری می کند. علاوه بر این، فیبر دانه چیا هم باعث تنظیم قند خونتان می شود که باری را از دوش کبدتان بر می دارد و عملکرد آن را بهتر می کند.
فواید دانه چیا برای سلامت پوست و مو
در دانه چیا کلسیم و پروتئین زیادی وجود دارد. از یک طرف، خواص دانه چیا برای سلامت پوست و مو در رساندن پروتئین به این دو بافت بدن است. پوست و موی ما برای رشد سلول ها و ترمیم آنها احتیاج به پروتئین دارند.
بنابراین، دانه چیا می تواند به عملکرد و سلامت آنها کمک کند. همچنین، ناخن های ما برای رشد و تقویتشان هم به کلسیم احتیاج دارند که در آن کلسیم به مقدار چشمگیری وجود دارد.
خواص دانه چیا در تقویت و سلامت دندان
مثل استخوان هم دندان ها احتیاج به کلسیم دارند تا سالم و قوی بمانند. از این رو، شما می توانید از خواص دانه چیا و کلسیم آن برای تقویت و سلامت دندان هایتان استفاده کنید. همچنین، آنتی اکسیدان های دانه چیا هم خواص ضد التهابی دارند که از سلامت لثه های شما محافظت می کنند.