کم خوابی چطور به مغز شما صدمه میزند + تاثیرات منفی
اگر کم خواب هستید حتما تا انتهای مقاله را بخوانید . در دنیایی که همه مجبورند برای حفظ تعادل مناسب در زندگی شغلی و اجتماعی خود سخت تلاش کنند، بسیاری خواب را به عنوان یک امر تجملاتی و نه یک ضرورت می دانند. گاهی اوقات شنیده اید که مردم به نداشتن زمانی برای خواب افتخار
اگر کم خواب هستید حتما تا انتهای مقاله را بخوانید . در دنیایی که همه مجبورند برای حفظ تعادل مناسب در زندگی شغلی و اجتماعی خود سخت تلاش کنند، بسیاری خواب را به عنوان یک امر تجملاتی و نه یک ضرورت می دانند. گاهی اوقات شنیده اید که مردم به نداشتن زمانی برای خواب افتخار می کنند زیرا خواب کم معمولاً با بهره وری مرتبط است.
با این وجود، خواب کافی ضروری است: اثرات کم خوابی بر مغز می تواند خطرناک باشد. از آنجایی که محرومیت از خواب اثرات مضری دارد، مغز شما زمانی که استراحت کافی دریافت نمیکند، با عملکرد ضعیف عصیان میکند.
اثرات روانی کم خوابی چیست؟
تمرکز ضعیف
برای اینکه بدانیم خواب چگونه بر مغز تأثیر می گذارد، بیایید روی هدف آن تمرکز کنیم. در طول خواب، بدن شما خود را ترمیم و بازیابی می کند. انرژی جمع می شود و برای زمانی که از خواب بیدار می شوید ذخیره می شود. خواب کافی به شما این اطمینان را می دهد که هوشیار بمانید و می توانید روی فعالیت های خود تمرکز کنید.
مطالعات نشان می دهد که خواب کافی توانایی فرد را برای انجام کارهای روزانه با کمترین خطا افزایش می دهد. همچنین افرادی که خواب کافی دارند در تست های شناختی بهتر از افراد کم خواب عمل می کنند.
تأثیر کمبود خواب می تواند شامل کاهش توانایی تمرکز باشد که ممکن است منجر به مشکل در انجام حتی ابتدایی ترین عملکردهای شناختی شود. هنگامی که نمی توانید ساعت های لازم بخوابید، معمولاً خواب آلودگی نیز تجربه می کنید که ممکن است بر عملکرد روزانه شما تأثیر بگذارد.
کم خوابی چه تاثیری بر مغز از نظر حافظه دارد؟
در واقع، کمبود خواب منجر به مشکلات حافظه می شود که باعث کاهش توانایی یادگیری و حفظ اطلاعات می شود. این علامت می تواند در دراز مدت یا کوتاه مدت رخ دهد. از دست دادن حافظه کوتاه مدت به این معنی است که نمی توانید فوراً چیزهایی را که باید به خاطر بیاورید به خاطر بسپارید.
از دست دادن حافظه طولانی مدت منجر به بیماری هایی مانند زوال عقل می شود.
هنگام خواب، مراحل حرکت سریع و غیر سریع چشم را طی می کنید. در طی این مراحل، امواج مغزی خاطرات را از هیپوکامپ، جایی که به طور موقت ذخیره میشوند، به قشر جلوی مغز برای حافظه بلندمدت منتقل میکنند.
اثرات کم خوابی بر مغز شامل اختلال در فرآیندهای تثبیت حافظه بین قشر جلوی مغز و هیپوکامپ است که منجر به فراموشی می شود. یک برنامه خواب ثابت و بدون وقفه می تواند به بازیابی توانایی مغز شما در شکل گیری، حفظ و تثبیت خاطرات کمک کند.
افزایش واکنش عاطفی
آمیگدال ناحیه ای از مغز است که مسئول احساسات شماست. همچنین با قشر جلوی مغز، بخشی از مغز که مسئول تفکر منطقی است، کار می کند. برای اینکه آمیگدال به درستی عمل کند، به خواب کافی نیاز دارد.
ممکن است شاهد بوده باشید که چگونه کم خوابی باعث عصبانیت یا ناامیدی فرد می شود این یکی از فقدان اثرات خواب نیز می باشد. مطالعات نشان می دهد که وقتی آمیگدال دچار کمبود خواب است، بیش از حد به کار می رود و قشر جلوی مغز را تحت تأثیر قرار می دهد.
هنگامی که آمیگدال بیش فعال می شود، قشر جلوی مغز از کار می افتد و توانایی استدلال شما را کاهش می دهد. یک فرد غیرمنطقی تمایل دارد نسبت به کوچکترین محرک های احساسی اطراف خود بیش از حد واکنش نشان دهد.
خواب کافی و بدون وقفه تضمین می کند که آمیگدال و قشر جلوی مغز شما به درستی کار می کنند و از عوارض ناخواسته بی خوابی جلوگیری می کند. به این ترتیب، خوابیدن در صورت نیاز تضمین می کند که با وجود عوامل محرک در محیط، کنترل بهتری بر احساسات خود خواهید داشت.
کمبود اکسیژن منجر به ناتوانی در خواب می شود. یک مطالعه توسط دانشگاه آلبرتا ثابت می کند که اکسیژن کافی باعث ایجاد خواب عمیق می شود که به جلوگیری از آسیب مغزی کمک می کند. در طول این حالت خواب عمیق، مغز سموم انباشته شده در طول روز را پاک می کند و تقویت حافظه مناسب را تقویت می کند.
با این حال، زمانی که به دلیل کمبود اکسیژن دچار کمبود خواب هستید، دچار بیماری می شوید که به آن آپنه خواب می گویند. آپنه خواب یکی از عوارض رایج کم خوابی است. به دلیل فواصل زمانی که فرد نمی تواند نفس بکشد باعث قطع شدن خواب می شود.
پس نتیجه میگیریم
نکات بالا تنها تعدادی از عوارض کم خوابی است. فردی که کمبود خواب دارد ممکن است تکانشگری، نوسانات خلقی، تصمیم گیری ضعیف و سایر علائمی را که شناخت را مختل می کند و عملکرد روزانه را چالش برانگیزتر می کند، تجربه کند.
خواب کافی تضمین می کند که سلامت شناختی خود را حفظ کنید زیرا مغز شما استراحت مورد نیاز خود را دریافت می کند. و اگر مدیریت برنامه خواب خود برایتان دشوار است، در مشورت با متخصص خواب تردید نکنید.